Værftsdag 2021

I år gennemførte Det Maritime Kalvø den 10’ende Værftsdag

Vi var meget spændte på forløbet, især da vi måtte aflyse sidste år. Men vi fik en dejlig hyggelig dag ud af det, der var ca 1.600 gæster i løbet af dagen. Rigtig mange benyttede lejligheden til at besøge vort Værftsmuseum. Der var mange, som kom for første gang og vi håber det gentager sig. Det er en hyggelig familie dag, hvor børn og voksne kan prøve de gamle håndværk sammen. Her kan man på tværs af generationerne få en fælles oplevelse.
Vi var især glæde for besøget af efterkommerne af Jørgen Bruhn, som for nogens ved kommende kom fra USA, andre fra andre steder i Danmark. Særlig glade var vi for at se Eva Robinson, der bestyrer en FB for efterkommere af Jørgen Bruhn, i USA. Hun var bland andet sammen med Niels Jensen, der også er efterkommer. Han står blandt andet for en engelsk udgave af historien om Jørgen Bruhn. den sælge fra museet og også på Amazon.
Karl Lildholdt, der også er efterkommer og bor i Skovby, deltog også, han har i tidens løb bidraget, med megen vide til Det Maritime Kalvø.
Denne Værftsdag var første gang, vi havde samarbejde med Moster der stod for føde til gæster og de mange frivillige. Moster N, blev modtaget med glæde og publikum har til os udtrykt, stor tilfredshed med deres indsats.
Jeg er blevet spurgt om, hvorfor vi starter Værftsdagen med en dansk-tysk gudstjeneste.
Det skyldes at vi dels vil markere at der i tidens løb har været afholdt kirkelige handlinger på Kalvø og dels at vi fra starten af Det Maritime Kalvø har arbejdet i et dansk-tysk fællesskab og haft flere grænseoverskridende projekter. Blandt andet er Vi med lem af netværket “Det Maritime Slesvig”, som har medlemmer fra Hedeby til Ærø. Og så har der også været dansk tyske mennesker på Kalvø, lige fra tiden, hvor Jørgen Bruhn residerede. Da Værftet var i gang, var der over 100 mennesker beskæftiget på Værftet. De har ikke været dansksindede alle sammen.
Alt i alt var den en dejlig dag. Vi glæder os til den fortsatte udvikling i Det Maritime Kalvø – Maritimt Kulturcenter.